Het Afsluitdijk Wadden Centrum. Dit is een wit gebouw met zeshoekige stenen en ramen. Wij zien op de achtergrond de zonsondergang.
Het Afsluitdijk Wadden Centrum. Dit is een wit gebouw met zeshoekige stenen en ramen. Wij zien op de achtergrond de zonsondergang.

Afsluitdijk Wadden Center

Gereed

Het Afsluitdijk Wadden Center is dé locatie waar je het verhaal van de Afsluitdijk, het IJsselmeergebied, het Unesco Werelderfgoed Waddenzee en de Vismigratierivier kunt beleven. Breng eens een bezoek aan dit markante gebouw met een interactieve expositie en een restaurant met uitzicht op het IJsselmeer.

 

Waarom

Er zijn er veel verhalen over de Afsluitdijk. Te beginnen bij ingenieur Lely die er zijn levenswerk van maakte om ons land tegen de zee te beschermen. Dit deed hij door een dijk aan te leggen van Noord-Holland naar Friesland. In het Afsluitdijk Wadden Center ervaar je het verhaal van de Afsluitdijk van toen en nu. Je vindt er ook verhalen over het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, het IJsselmeergebied en de Vismigratierivier. Het Afsluitdijk Wadden Center is bovendien het startpunt voor excursies met de Waddenvereniging en het Fryske Gea. Bezoek vooral ook het Kazemattenmuseum en de scheepvaartsluizen van Kornwerderzand. Wist je dat er jaarlijks zo'n 700.000 mensen de Afsluitdijk bezoeken? Hiervan komt meer dan een kwart uit het buitenland.

Lees meer over de Waddenvereniging.
Lees meer over het Fryske Gea.

Hoe

Het Afsluitdijk Wadden Center geeft een uitgebreid beeld van geschiedenis van de Afsluitdijk en de waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd. Hoofdthema van de interactieve expositie is het (over)leven van de Nederlanders in de delta, door de eeuwen heen. Klimaatverandering en zeespiegelstijging zijn de nieuwe uitdagingen.

Buitenlandse bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding de expositie volgen met een speciale 2discover app die in 4 talen beschikbaar is.

Na een bezoek aan de expositie kun je ontspannen in restaurant SKOM eten&drinken. Behalve een prachtig uitzicht over het IJsselmeer vind je hier ook extra informatie over het leven in de Nederlandse delta.

Wanneer

Voor de actuele openingstijden verwijzen we je graag naar de website van het Afsluitdijk Wadden Center.

Restaurant SKOM eten&drinken is geopend vanaf 10.00 uur.

Voor meer informatie zie www.afsluitdijkwaddencenter.nl

Alvast een indruk krijgen? Bekijk onderstaande trailer.