Uitkijken over de werkzaamheden op de Afsluitdijk

Wil je de werkzaamheden op de Afsluitdijk van dichtbij bekijken? Dat kan veilig vanuit drie locaties op de dijk! Ben je op de dijk tussen Den Oever en Zurich, dan kun je tevens een digitale tour volgen om meer te weten komen over het verleden, het heden en in de toekomst van deze omgeving.

Uitkijktoren Den Oever

Aan de Oostkade, nabij Vis van Havenzicht staat de nieuwe uitkijktoren Den Oever. Vanaf deze plek kun je de nieuwe keersluis en het sluiscomplex bij Den Oever zien. Als traplopen voor jou geen probleem is, dan heb je op de uitkijktoren een geweldig uitzicht over de Waddenzee en de werkzaamheden.

Wil je weten hoe je bij deze uitkijktoren Den Oever komt? Plan hier je route.

Uitkijkpunt Vismigratierivier

Vlakbij het Kazemattenmuseum bij Kornwerderzand staat het uitkijkpunt Vismigratierivier. Wandelaars kunnen vanaf dit uitkijkpunt de aanleg van de Vismigratierivier volgen en uitkijken over het IJsselmeer.

Wil je weten hoe je bij het uitkijkpunt Vismigratierivier komt? Plan hier je route.

Uitkijkpunt Windpark Fryslân

Bij Breezanddijk tref je, naast het bijzondere transformatorstation, nog een uitkijkpunt. Met de verrekijker ter plaatse kun je de 89 windmolens van Windpark Fryslân van dichtbij bekijken. Daarnaast kun je vanaf hier starten met de interactieve Wie Watt Windenergie rondleiding. Je volgt dan digitaal de groene stroom van de windturbine tot aan het stopcontact via de QR-code die op het informatiebord is weergegeven. Wist je dat de bewegende aluminiumplaatjes op de gevels van het transformatorstation de kracht van de wind laten zien?

Wil je weten hoe je bij het uitkijkpunt Windpark Fryslân komt? Plan hier je route.

2Discover

Naast de drie uitkijkpunten is er ook een informatieroute beschikbaar. Via je mobiel kom je meer te weten over het verleden, heden en in de toekomst van Den Oever tot Zurich! Klik hier voor meer informatie over deze digitale tour.

Nieuwsarchief