Verkeer op de Afsluitdijk door een open brug. Er staat een lange rij auto's en vrachtwagens bij de sluizen.
Verkeer op de Afsluitdijk door een open brug. Er staat een lange rij auto's en vrachtwagens bij de sluizen.

Hinder

Je ondervindt mogelijk hinder van de werkzaamheden op de Afsluitdijk. Op de homepagina vind je een tabel met de geplande werkzaamheden.

De komende jaren sturen we je met regelmaat een nieuwsbrief over de geplande werkzaamheden en de hinder die het geeft. Zorg ervoor dat jij deze informatie in je inbox ontvangt: Klik hier om je te aanmelden voor de nieuwsbrief voor weggebruikers.

Actuele reisinformatie voor onderweg

Check voor vertrek je route via vanAnaarBeter.nl Actuele reisinformatie vind je via de volgende Twitter accounts: @RWSVerkeersinfo@RWS_mn@ANWBverkeer
Heb je een aanvullende vraag over de werkzaamheden?
Neem dan contact op met Loket Afsluitdijk door te bellen naar 0800 – 6040 of door te mailen naar loket@deafsluitdijk.nl

1 rijbaan gesloten

Vanaf 24 juni 2019 ondervindt wegverkeer hinder op de Afsluitdijk doordat 1 rijbaan (steeds op andere delen van de weg) is afgesloten. Verkeer wordt daar dan omgeleid via de andere rijbaan, waardoor er 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar is.
Houd rekening met langere reistijden die in de spits en in de zomerperiode kunnen oplopen tot 30 minuten.

Breedtebeperking voor exceptioneel transport

Op de Afsluitdijk geldt de komende jaren een breedtebeperking voor voertuigen breder dan 3,00 m. Gewone vrachtwagens kunnen daarmee gewoon over de Afsluitdijk rijden.
Voertuigen die, inclusief lading, breder zijn dan 3,00 m, moeten via een andere route rijden.
We treffen deze maatregel omdat er bij de spuisluizen gedurende het hele project extra verkeersmaatregelen gelden. De weg is hierdoor zo smal, dat het niet veilig is om hier met voertuigen breder dan 3,00 m. te rijden. Als we momenten hebben dat dit wel mogelijk is, communiceren we dit met de brancheorganisaties en RDW.

Nachtafsluiting A7 Kornwerderzand-Zurich 29 april 2022

In de nacht van 29 op 30 april 2022 is de A7 tussen Kornwerderzand en Zurich in beide richtingen afgesloten voor het verkeer (22:00 – 06:00 uur) . Er worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, die nodig zijn ter verbetering van de A7 (Kornwerderzand-Zurich). Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid over de parallelwegen. Extra reistijd bedraagt circa 2 tot 5 minuten.

Verzorgingsplaatsen Vlietermonument afgesloten

In verband met de vernieuwing van de A7 rondom het Vlietermonument zijn de parkeerplaatsen aan de Waddenzeezijde vanaf 22 maart 2022 niet bereikbaar. Vanaf 6 april 2022 zijn ook de parkeerplaatsen aan de IJsselmeerzijde afgesloten. De toe-en afritten aan beide zijden zijn ook dicht.

Terrein vluchthaven Breezanddijk Waddenzeezijde gesloten

Levvel richt bij Breezanddijk een werkterrein in voor opslag en logistiek. Daarom is het terrein aan de noordzijde (Waddenzeekant) afgesloten vanaf 19 augustus 2019 tot en met 2022. De vluchthaven blijft beschikbaar voor schepen in nood en bij calamiteiten. De haven wordt uitgebaggerd en op diepte gebracht en het terrein wordt opgehoogd, zodat de bouwkeet en de werkplaats hoogwatervrij komen te staan. Vanaf de parallelweg komt er een extra toegangsweg naar het werkterrein voor bouwverkeer. De bestaande halte van de fietsbus wordt daarom iets verplaatst.

Dagrecreatieterrein Kornwerderzand gesloten

Aannemerscombinatie Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de versterking van de Afsluitdijk. Levvel treft voorbereidingen voor de start van de werkzaamheden waaronder het inrichten van meerdere werkterreinen. Voor de inrichting van een werkterrein bij Kornwerderzand wordt het dagrecreatieterrein (de zogenoemde camperplaatsen) afgesloten van 1 februari 2019 tot 2023. De aanlandsteiger/laad- en loswal is in deze periode alleen beschikbaar voor de nood- en hulpdiensten. Op het terrein is vanaf 1 februari 2019 een wegsleepregeling van kracht.

Fietspad afgesloten

Tijdens de werkzaamheden aan de Afsluitdijk is het fietspad afgesloten. Het versterken van de Afsluitdijk is een grootse klus. De veiligheid voor weggebruikers én voor de mensen die het werk uitvoeren staat voorop. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren sluiten we daarom het fietspad af. Lees hieronder meer over de fietsbus.

Alternatief vervoer fietsers

Voor voetgangers en fietsers regelen we vervangend vervoer in de vorm van een fietsbus. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de afsluiting van het fietspad kosteloos gebruik maken van een fietsbus, daarin kunnen we ook fietsen vervoeren. De bus heeft ruimte voor 15 personen. Klik hier voor de dienstregeling, de locaties van de bushaltes en het vervoer van minder-valide voertuigen en andere speciale voertuigen.

De fietsbus heeft een winterdienstregeling én een zomerdienstregeling.
Bij Breezanddijk is er alléén een bushalte als je vanaf Fryslân komt.
Voor meer informatie over de bus en coronamaatregelen verwijzen we je naar de fietsbuspagina. Klik hier voor de fietsbuspagina.