Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk willen dat iedereen alle informatie en diensten op haar website goed kan lezen en gebruiken. Daarom werken we aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website deAfsluitdijk.nl zodat deze voldoet aan toegankelijkheidsstandaard EN 301 549 (voorheen de Webrichtlijnen).

Getoetst op toegankelijkheid

Stichting Accessibility onderzocht voor ons in maart 2020 onze website zodat naar voren kwam op welke punten de website deAfsluitdijk.nl nog kan verbeteren om digitaal toegankelijk(er) te worden. Op 47 van de 50 aandachtspunten is de site toegankelijk voor visueel beperkten. Aan de laatste 3 punten werken wij komende tijd nog hard.

Digitale toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat de website deAfsluitdijk.nl toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:
• De webpagina’s zijn zo geschreven dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat er staat.
• Video’s en documenten voldoen zoveel mogelijk aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken.
• De website is met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken, ook met aangepaste apparatuur.


Melden ontoegankelijkheid

Kom je in de tussentijd een probleem tegen met de toegankelijkheid van één van de webpagina’s of onderdelen van onze website? Geef het aan ons door via info@deafsluitdijk.nl of bel het telefoonnummer 058 292 5820.

Meer informatie

Op de website Digitoegankelijk.nl vind je meer informatie over digitale toegankelijkheid.

22 september 2020