Blue Energy plant on the Afsluitdijk. We kijken uit over het water bij de Afsluitdijk. Naar het water toe loopt een roestkleurige pijp.
Blue Energy plant on the Afsluitdijk. We kijken uit over het water bij de Afsluitdijk. Naar het water toe loopt een roestkleurige pijp.

Energie

Het opwekken van energie met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, veroorzaakt klimaatverandering. Hierdoor stijgt de zeespiegel en is er meer smelt- en regenwater. We moeten dus minder fossiele brandstoffen gebruiken en meer duurzame energie winnen uit bijvoorbeeld zon, wind en water. De Afsluitdijk heeft al deze elementen en is dus een uitstekende plek om duurzame energie op te wekken.

Blue Energy
In uitvoering
Gebouw Blue Energy. Op de foto zie je een graslandschap. Aan de rechterkant staat een blauw gebouw met een wit spandoek. Verder aan de achterkant zie je een weg met een grijze paal boven de weg. Op de weg rijden auto's en vanaf het blauwe gebouw loopt een pijpleiding. Energie
Windpark Fryslân
In uitvoering
Wij kijken uit over het water van het IJsselmeer. Aan het einde staan een paar rijen witte windmolens. Energie
Zonne-energie
Toekomstig
Zonnepanelen om energie op te wekken. Daar achter zie je blauwe lucht met wolken. Energie
Tidal Kites
In uitvoering
Je ziet een foto van de Waddenzee. De foto is te hoogte van het water genomen. Net daar boven zie je een oranje stellage. Dit is een soort vlieger met drie turbines en een propeller. Aan een aantal draden wordt de stellage het water ingezakt. Energie
Ontdek de andere thema’s van De Afsluitdijk
Economie Natuur Veiligheid Waterbeheer
Vind jij wat je zoekt?

Om onze website te verbeteren, willen we graag weten wat jij als bezoeker vindt van de site.
We waarderen het enorm als je ons wilt helpen door de enquête in te vullen, dit kost ca. 2 minuten van je tijd.
Alvast bedankt!

Ga naar de enquête