Afsluiting verzorgingsplaats Vlietermonument

Bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) start met de vernieuwing van de A7 rondom het Vlietermonument. De verzorgingsplaats aan de kant van de Waddenzee (noordzijde) is daardoor vanaf 22 maart 2022 voor wegverkeer afgesloten. Vanaf 6 april geldt de afsluiting ook voor de verzorgingsplaats aan de kant van het IJsselmeer (zuidzijde).

Nu we de Afsluitdijk gaan versterken en verhogen, vernieuwen we ook meteen de snelweg. Het grootste gedeelte van de snelweg is inmiddels voorzien van een bredere vluchtstrook voor extra veiligheid, een nieuw wegprofiel en nieuw asfalt. In de komende periode voert Levvel deze werkzaamheden eveneens uit op het traject nabij het Vlietermonument. Later dit jaar wordt ook de buitenruimte bij het Vlietermonument opnieuw ingericht.

Afsluiting en alternatief

Om dit mogelijk te maken is het nodig de verzorgingsplaats voor het wegverkeer af te sluiten. Weggebruikers kunnen vanaf 22 maart de verzorgingsplaats aan de noordzijde (Waddenzeezijde) niet meer bereiken. Aan de zuidzijde (IJsselmeerzijde) start de afsluiting op 6 april.

Bezoekers die van het uitzicht op het IJsselmeer en de Waddenzee willen genieten, kunnen voorlopig uitwijken naar onder andere het Waddenbelevingspunt bij Den Oever en naar het dak van Afsluitdijk Wadden Center. De halte Vlietermonument voor de fietsbus zal gedurende afsluiting van de verzorgingsplaats komen te vervallen. Kijk hier voor meer informatie over de fietsbus.

Wil je meer weten over het verbeteren van het wegdek van de A7 op de Afsluitdijk, lees er dan alles over op de projectpagina.

Paulien Neppelenbroek van Levvel vertelt wat er nog meer gaat gebeuren rondom het Vlietermonument op de Afsluitdijk
Nieuwsarchief