Ontdek de Afsluitdijk met gratis 2Discover tour

Ontdek de Afsluitdijk met de gratis 2Discover tour! Pak je mobiel en kom meer te weten over gebeurtenissen van toen, nu en de toekomst. Ruim dertig informatiepunten vertellen je over de Afsluitdijk – onder andere door video’s.

GPS locatie

De 2Discover tour bevat informatiepunten over de gehele dijk, van het prachtige Waddenbelevingspunt in Den Oever tot aan Zurich. De infopunten zijn aangegeven op een landkaart. Via jouw GPS-locatie vind je punten in de buurt, bijvoorbeeld bij Kornwerderzand; het uitkijkpunt van de toekomstige Vismigratierivier, Breezanddijk; de Blue Energy Centrale of Windpark Fryslân en het Vlietermonument. Het Vlietermonument wordt momenteel uitgebreid en kan alleen via digitaal worden bezocht.

Tour flink uitgebreid

De tour is voor de zomer van 2022 flink uitgebreid. Zo vind je bij een aantal nieuwe punten informatie over de werkzaamheden op de dijk; denk aan het verbeteren van de autosnelweg A7 en de vervanging van de bruggen bij Kornwerderzand. Ook staan er nieuwe uitkijkpunten waar je meer informatie krijgt over de werkzaamheden aan de toekomstige Vismigratierivier en keerluis Den Oever en natuurlijk kunt genieten van het uitzicht over het IJsselmeer en Waddenzee.

De 2Discover tour van de Afsluitdijk sluit aan bij andere tours in de buurt voor nog veel meer lokale informatie, bijvoorbeeld die van gemeente Hollands Kroon en de 2Discover audiotour in het Afsluitdijk Wadden Center.

Ook thuis te bekijken

De tour is ontworpen op GPS-locatie, maar is ook vooraf en na afloop thuis te bekijken. Scan de QR code hieronder of klik hier om direct naar de website te gaan.

Nieuwsarchief