Update: Werkzaamheden A7

Update: Werkzaamheden A7 later begonnen door slecht weer

Op dinsdag 18 februari zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de A7. Zo plaatsen we een tijdelijke stalen vangrail (barrier) en passen we de verlichting aan. Dit doen we met het oog op de veiligheid. Er is nu geen verlichting op de Afsluitdijk. Tijdens de werkzaamheden wordt het gedeelte van de A7 waar we de werkzaamheden uitvoeren over de volle lengte verlicht. De voorbereidende werkzaamheden kunnen enige hinder opleveren voor het wegverkeer. Houd rekening met een langere reistijd.

Door de harde wind en de regen kunnen op dit moment nog niet alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden. Zo kan de barrier bijvoorbeeld niet geplaatst worden en kan de belijning niet aangebracht worden. De verwachting is dat het weer de komende periode aanhoudt. Hierdoor zijn de werkzaamheden aan de A7 die op 2 maart zouden beginnen waardoor een rijbaan wordt afgesloten, ook uitgesteld. Rijkswaterstaat is 16 maart begonnen met de werkzaamheden.

Afsluiting rijbaan

Tot en met half juni 2020 werkt Rijkswaterstaat aan de weg tussen het Monument en Breezanddijk (vanaf hectometerpaaltje 78,8 tot 84,5). Zo verbreden we onder meer de vluchtstrook en vervangen we het wegdek. De noordelijke rijbaan (richting Noord-Holland) sluiten we over dit gedeelte af. Het verkeer leiden we over de zuidelijke rijbaan. In iedere rijrichting is er 1 (versmalde) rijstrook waar je maximaal 70 km/u mag rijden.
Na het afronden van de werkzaamheden op de noordelijke rijbaan, sluiten we de zuidelijke rijbaan (richting Friesland) over dit gedeelte af om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het verkeer leiden we dan over de noordelijke rijbaan.

Houd rekening met langere reistijden die in de spits en in de zomerperiode kunnen oplopen tot 30 minuten. Na de zomer volgen de werkzaamheden aan het volgende gedeelte van de weg tussen Breezanddijk en Kornwerderzand.

Lees meer over het verbeteren van het wegdek.

Check voor actuele reisinformatie altijd vananaarbeter.nl.

Laatste update: 25 februari

Nieuwsarchief