Weekendopenstelling fietspad op 1 en 2 juli 2023

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli opent Rijkswaterstaat het fietspad op de Afsluitdijk voor fietsers en wandelaars. ‘De tijdelijke openstelling is één van de maatregelen om fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk te maken nu de werkzaamheden op de Afsluitdijk langer duren dan aanvankelijk werd gedacht,’ geeft omgevingsadviseur Rijkswaterstaat Jacob Jansen aan.

Het fietspad is gesloten sinds 1 april 2019 vanwege de vernieuwing van de Afsluitdijk. Op 1 en 2 juli is het mogelijk om tussen 08.00 uur en 18.00 uur over de gehele Afsluitdijk te fietsen of te wandelen. Voor het eerst kunnen fietsers en wandelaars dit weekend gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Waddenzeezijde. Dit fietspad is gerealiseerd op initiatief van de regio.

‘Het openstellen van het fietspad tijdens de werkzaamheden is een complexe operatie. Ter hoogte van de spuicomplexen in Den Oever en Kornwerderzand werken we namelijk nog volop.’ Na de openstelling op 1 en 2 juli gaat het fietspad weer dicht vanwege de werkzaamheden aan de Afsluitdijk.

A7 blijft open voor wegverkeer

De A7 over de Afsluitdijk blijft op 1 en 2 juli beschikbaar voor het wegverkeer.

Samenwerking belangenorganisaties

Het openstellen van het fietspad is één van de maatregelen om fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk te maken. Bij de verkenning naar maatregelen hebben we samengewerkt met belangenorganisatie voor fietsen en wandelen.
‘Zij zijn blij met deze openstelling, maar hadden liever gezien dat de Afsluitdijk vaker opengaat voor fietsers en wandelaars.’

Definitief programma

De komende tijd werken we met verschillende instanties aan de organisatie van dit openstellingsweekend. Blijf via de special pagina op de hoogte voor actuele informatie rondom de openstelling van het fietspad.

Nieuwsarchief