Studenten en scholieren welkom in het Afsluitdijk Wadden Center

De Afsluitdijk is een bron voor veel educatieve onderwerpen. Hoe maak je de dijk weer klaar voor de toekomst? Hoe wek je energie op uit zoet en zout water? Wat is een Vismigratierivier? Dit zijn vragen waar je een interessante presentatie over kunt bijwonen. Op deze manier bereiken we veel jongeren: van basisschool tot universiteit. We verwelkomen je graag in het Afsluitdijk Wadden Center, om meer te vertellen over de geschiedenis van de Afsluitdijk, projecten van nu en de komende tijd.

Lezingen en presentaties

Zo’n 200 leerlingen van het Bornego college uit Heerenveen gingen je voor. In groepjes bezochten zij in de herfst van 2021 het Afsluitdijk Wadden Center, om meer te weten te komen over de 32 kilometer lange dijk. Met een presentatie gaf onze collega Sana informatie over de aanleg van de Afsluitdijk, de klimaatverandering en zeespiegelstijging, het versterken van de dijk en de Vismigratierivier.

Wil je een keer langs komen met je school voor een rondleiding en presentatie? Neem dan contact op met het projectbureau van De Nieuwe Afsluitdijk: secretariaatdna@fryslan.frl of het Afsluitdijk Wadden Center: sales@afsluitdijkwaddencenter.nl.

Activiteiten

It Fryske Gea en de Waddenvereniging organiseren regelmatig activiteiten voor leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs. Denk aan interactief scholenprogramma ‘Op zoek naar de Blije vis’, dat binnen én buiten plaatsvindt. Klik hier voor meer informatie. Bezoek ook eens onze onderwijspagina. Je vindt daar ook leuke downloads voor in de klas.

Nieuwsarchief