Spot lepelaars vanuit het Waddenbelevingspunt

Het Waddenbelevingspunt in Den Oever is zeker een bezoek waard. Op een hoogte van acht meter krijg je een fraai uitzicht op kwelders, wadplaten en een kolonie broedende lepelaars – of op de sterrenhemel.

Het nieuwe uitzichtpunt is mede ontwikkeld door het regionale samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk. Via informatiepanelen kom je als bezoeker alles te weten over het waddengebied en het dierenleven boven en onder water. Natuurlijk is er speciale aandacht voor de bijzondere vogels die in het gebied verblijven: als tussenstop of als permanente woonplek. Zo vind je hier ‘s zomers de grootste lepelaarskolonie van Europa. Die brengen hun jongen onder andere groot op de leidam – ook wel ‘de Banaan’ genoemd vanwege zijn vorm.

Om ver te kunnen kijken, zijn op het bovenste bordes van het uitkijkpunt twee telescopen geplaatst. Het Waddenbelevingspunt ligt op een van de donkerste plekken van ons land en is daarmee bij uitstek geschikt om te genieten van de sterrenhemel.

Wandeling vooraf

Het Waddenbelevingspunt ligt bij de Waddenhaven van Den Oever. Parkeer aan de Vissershaven en wandel ongeveer 500 meter over een smalle dijk naar het Waddenbelevingspunt. Of neem de bus naar busstation Den Oever aan de Havenweg. Hier stoppen de lijnen 135, 250, 350, 658 en de FlixBus. Wandel vanaf hier ongeveer twee kilometer naar het Waddenbelevingspunt. Het punt is alleen wandelend bereikbaar. (Brom)fietsen zijn er niet toegestaan. Ga goed voorbereid op weg en houd rekening met zomerdrukte.

Toegang: gratis

Nieuwsarchief