Live webcam inhijsen roldeur keersluis Kornwerderzand

Als de weersomstandigheden goed zijn, hijst bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel en Invesis) de roldeur van de keersluis bij Kornwerderzand op 8 maart in de vroege ochtend in. Wil je dit bijzondere moment in de bouw van de keersluis volgen? Dat kan via onze live webcam!

Live webcam

De inhijsoperatie was live te volgen. De webcam is inmiddels niet meer online.

Een flatgebouw aan een flatgebouw

HSM Steel Structures heeft de stalen roldeur, die circa 1 miljoen kilo weegt met een breedte van 58 meter en een hoogte van 14 meter op 22 februari in Schiedam op transport gezet naar de Afsluitdijk. Deze is op 28 februari in Kornwerderzand aangekomen. Een deur van dit formaat kan niet door een willekeurig drijvende kraan worden ingehesen. Daarvoor zet bouwconsortium Levvel de Matador 3 in, die is 70 meter hoog en 32 meter breed. Er hangt dus een flatgebouw aan een flatgebouw! Een spectaculair moment in de bouw van deze keersluis in de Afsluitdijk.

De roldeur aan de Matador 3 op transport naar de Afsluitdijk

Bouw nieuwe keersluis

Om Nederland beter te beschermen tegen hoogwater op de Waddenzee, versterkt Rijkswaterstaat de hele Afsluitdijk. Als onderdeel van die versterking bouwt Rijkswaterstaat een nieuwe keersluis bij Kornwerderzand aan de kant van de Waddenzee van de draaibruggen (lees meer over de bouw van de keersluizen).

Nieuwsarchief