Afsluiting A7 Afsluitdijk 4-5 april 2020

Afsluiting A7 Afsluitdijk 4-5 april 2020

Van zaterdag 4 april 18.00 uur tot en met zondag 5 april 16.00 uur is de A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen gesloten van Den Oever tot knooppunt Zurich. Houd rekening met een forse extra reistijd.

Omleidingsroute

Wegverkeer wordt omgeleid via de A9/A1 en A6 of de Houtribdijk. Afhankelijk van je route loopt de extra reistijd op van 10 minuten tot 90 minuten. Check je route voor vertrek op vananaarbeter.nl.

Hulpdiensten en bussen

De Afsluitdijk blijft toegankelijk voor openbaar vervoer (buslijn 350) en hulpverleningsdiensten. De fietsbus rijdt op zaterdag 4 april tot en met 14.45 uur (vanaf Kornwerderzand) en 15.30 uur (vanaf Den Oever). Op zondag 5 april rijdt de fietsbus niet.

Werkzaamheden

Op zaterdag 4 en zondag 5 april vinden bij sluiscomplex Den Oever werkzaamheden plaats aan de ondergrond van het wegdek. De werkzaamheden worden verricht in voorbereiding op de aanleg van twee nieuwe gemalen. Tijdens de afsluiting voeren we over de hele Afsluitdijk ook reguliere onderhoudswerkzaamheden uit. Omdat we de weg afsluiten, kunnen we ook andere werkzaamheden uitvoeren, zoals onderzoek naar de gesteldheid van het asfalt. Het combineren van deze werkzaamheden zorgt in de toekomst voor minder hinder voor de weggebruiker. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 4 april om 18.00 uur en duren tot zondag 5 april 16.00 uur.

Meer info of contact

Om meer water te kunnen afvoeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee bouwen we in het sluiscomplex bij Den Oever acht extra spuikokers. Er komt ook een groot gemaal, dat wordt ingezet als we met spuien onvoldoende water kunnen afvoeren. Lees hier meer over het project Sluiscomplex Den Oever.
Bij vragen kun je contact opnemen Loket Afsluitdijk via 0800- 6040.

Lees hier het gehele persbericht van Rijkswaterstaat.

Download hier de omleidingsroute

Nieuwsarchief