A7 Afsluitdijk weer open na werkzaamheden

De A7 tussen Den Oever en Zurich is weer open. De weg was tijdelijk gesloten voor wegverkeer in verband met werkzaamheden. De fietsbus rijdt vanaf maandag weer.

Op zaterdag 4 en zondag 5 april vonden bij sluiscomplex Den Oever werkzaamheden plaats aan de ondergrond van het wegdek. De werkzaamheden werden verricht in voorbereiding op de aanleg van twee nieuwe gemalen. Tijdens de afsluiting voerden we over de hele Afsluitdijk ook reguliere onderhoudswerkzaamheden uit. Omdat de weg was afgesloten, konden we ook andere werkzaamheden uitvoeren, zoals onderzoek naar de gesteldheid van het asfalt. Het combineren van deze werkzaamheden zorgt in de toekomst voor minder hinder voor de weggebruiker. De werkzaamheden zijn succesvol uitgevoerd door Levvel in opdracht van Rijkswaterstaat.

Om meer water te kunnen afvoeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee bouwen we in het sluiscomplex bij Den Oever acht extra spuikokers. Er komt ook een groot gemaal, dat wordt ingezet als we met spuien onvoldoende water kunnen afvoeren. Voor meer informatie over het sluiscomplex sluiscomplex.

Nieuwsarchief