Zuiderzee museum “Zee vol verhalen”

Op 14 februari opent het Zuiderzee museum in het binnengedeelte van het museum de tentoonstelling ‘Zee vol verhalen’. Een boeiende, interactieve en volledig vernieuwde expositie voor iedereen. Je maakt er kennis met de voormalige en huidige bewoners uit de Zuiderzeeregio. Ze vertellen over hun dagelijks leven, werk, kleding, huizen en spaarzame vrijetijdsbesteding. En over hun eeuwige strijd tegen het water én de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk.

De ontembare Zuiderzee werd een rustig IJsselmeer; de gevaarlijke stormen en overstromingen waren voorgoed voorbij. Vandaag de dag zijn er nog steeds sporen van het Zuiderzeeleven terug te vinden. Kom naar deze boeiende nieuwe tentoonstelling en duik in alle verhalen van toen en nu, in Zee vol verhalen!

Zuiderzee museum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Het buitenmuseum met zijn historische gebouwen en het binnenmuseum met zijn thematische tentoonstellingen brengen samen dit verhaal in beeld. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Openingstijden

Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een binnen- en buitenmuseum.
Het binnenmuseum is open in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.
Het buitenmuseum is vanaf zaterdag 4 april 2020 weer dagelijks open.

Nieuwsarchief