Werkzaamheden heftorens Stevinsluizen Den Oever

Rijkswaterstaat voert van mei tot en met september 2017 groot onderhoud uit aan de monumentale heftorens van de Stevinsluizen bij Den Oever. Van dinsdag 22 augustus tot en met uiterlijk zondag 27 augustus bouwt de aannemer de steigers bij het middelste complex af. Voor de veiligheid wordt dan één rijstrook in beide richtingen afgesloten. Dit kan hinder geven voor het verkeer, met name in combinatie met het mooie weer wat zorgt voor extra weg- en vaarwegverkeer. De rijstrookafzettingen duren tot en met (uiterlijk) zondagavond. Rijkswaterstaat adviseert (vaar)weggebruikers de actuele verkeersinformatie te volgen en bij hinder, indien mogelijk, te kiezen voor een alternatief tijdstip of alternatieve route. Houd u in ieder geval in deze periode op deze route rekening met extra reistijd.

Buiten het op- en afbouwen van de steigers blijven alle rijstroken beschikbaar. Ter hoogte van de werkzaamheden wordt wel een snelheidsbeperking ingesteld en vindt een wegversmalling plaats.

Het groot onderhoud van de heftorens bestaat uit het repareren van de betonschade en het aanbrengen van een nieuwe verflaag. De werkzaamheden aan de heftorens van het Lorentzsluizencomplex bij Kornwerderzand zijn al eerder dit jaar gestart en worden in juni afgerond. Aansluitend op de renovatie wordt gewerkt aan Lichtpoort van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde. Lichtpoort geeft de opgeknapte heftorens een retro-reflecterende laag, waardoor de lijnen oplichten door de koplampen van passerende auto’s.

 

Nieuwsarchief