Waddenfonds investeert in Kornwerderzand

Het Waddenfonds investeert 6 miljoen euro in Kornwerderzand om het gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het voormalige werkeiland Kornwerderzand werd in de jaren dertig van de vorige eeuw gebruikt bij de aanleg van de Afsluitdijk.

Er komen nieuwe toeristische bezienswaardigheden bij en de bestaande worden beter ontsloten. Zo komt er een tunnel voor voetgangers en fietsers, waardoor het Kazemattenmuseum en het buitendijkse fietspad beter te bereiken zijn. De monumentale sluis kan worden bezichtigd en er komt een aanlegsteiger en een Waterpad. Bezoekers krijgen informatie over de natuur, de historie en de waterwerken van Waddenzee, IJsselmeer en Afsluitdijk.

Door de versterking van het toeristisch aanbod blijven bezoekers langer op de Afsluitdijk en Kornwerderzand. Geschat wordt dat hun aantal bijna zal verdubbelen, van 200.000 nu naar circa 380.000 in 2027.  Naar verwachting nemen de bestedingen toe van tussen de ruim 1,6 miljoen euro en ruim 2,1 miljoen euro per jaar. Het totale project kost bijna 26 miljoen euro, waarvan 6 miljoen euro uit het Waddenfonds.

Nieuwsarchief