Waddenbelevingspunt van Den Oever

Den Oever ligt pal aan de Afsluitdijk en grenst aan de Waddenzee en het IJsselmeer. Hierdoor is Den Oever zowel de noordelijke toegang tot Noord-Holland als een poort naar de Waddenzee. Om dit unieke gebied meer bekendheid te geven heeft de gemeente Hollands Kroon besloten het gebied aantrekkelijker te maken.

Het doel van Waddenpoort Den Oever is een duurzame ontwikkeling van de economie en recreatie in en om Den Oever. Samen met de inwoners willen we ervoor zorgen dat meer recreanten en toeristen naar Den Oever komen en nieuwe winkels en bedrijven zich vestigen en de huidige kunnen blijven bestaan.

Waddenpoort Den Oever bestaat uit 5 onderdelen. Elk onderdeel bestaat uit een aantal deelprojecten. Deze worden in de periode tot circa 2020 uitgewerkt. Bij alle deelprojecten zoeken we naar een goede balans tussen de visserij- en (nautische) industrie én het toerisme/recreatie.

Één van de onderdelen gaat over de beleving van de natuur. De Waddenzee is Werelderfgoed. In Den Oever is dit echt tastbaar. Om meer informatie over dit Werelderfgoed te geven en te kunnen genieten van de Waddenzee en de natuur maken we een Waddenbelevingspunt. Vanaf dit uitkijkpunt kijk je boven de dijken over de Waddenzee, de Afsluitdijk en is het IJsselmeer zichtbaar. Het ontwerp van het Waddenbelevingspunt is klaar en gemaakt samen met Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland. Er wordt nu gewerkt aan het verdere technische ontwerp. Dit is een uitdaging omdat het buitendijks wordt gebouwd en overgeleverd is aan weer en wind. Naar verwachting zal het Waddenbelevingspunt in de zomer van 2016 gebouwd worden, naast Het Schor.

Nieuwsarchief