Waddenbelevingspunt Den Oever geopend

Het Waddenbelevingspunt, een eyecatcher in wad & natuur

Het Waddenbelevingspunt in Den Oever is op 23 mei officieel geopend. Daarmee is de plek open voor iedereen met hart voor het Wad, de vogels en de omringende natuur.
De eyecatcher is voorzien van schitterende informatiepanelen, waarop de bezoeker van alles te weten komt over de fauna boven en onder water, over het waddengebied en natuurlijk over de bijzondere vogels die in het gebied verblijven: als tussenstop of als permanente woonplek. Op de Leidam, ook wel ‘de banaan’ genoemd omdat het die vorm heeft, is in de zomer de grootste lepelaar kolonie van Europa te vinden. Ook bijzonder om te noemen is het feit dat het Waddenbelevingspunt op een van de donkerste plekken van ons land staat en daarmee bij uitstek geschikt is om te genieten van de sterrenhemel. Bij Viscentre ’t Wad kunt u een verrekijker tegen bruikleen (borg) ophalen voor gebruik op het Waddenbelevingspunt. Borgsom is € 50,- per kijker.

Ontwerp & totstandkoming

Het object is een ontwerp van Knevel Architecten en werd gebouwd door KWS/VSF. In een goede samenwerking tussen Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en Hollands Kroon is het Waddenbelevingspunt tot stand gekomen. Daarbij is van diverse kanten financiële ondersteuning verleend, waaronder door de Provincie Noord-Holland via het Uitvoeringsprogramma Kust en de eerdergenoemde samenwerkingspartners.

Waddenpoort Den Oever

Den Oever ligt pal aan de Afsluitdijk en grenst aan de Waddenzee en het IJsselmeer. Hierdoor is Den Oever zowel de noordelijke toegang tot Noord-Holland als een poort naar de Waddenzee. Om dit unieke gebied meer bekendheid te geven hebben we besloten om het gebied, samen met de betrokken partijen, aantrekkelijker te maken. Dit doen we onder de naam ‘Waddenpoort Den Oever’.

Video gemaakt door Chris van der Heijden van Vogelbescherming Nederland.
Waddenbelevingspunt: fotograaf Chris Lansink.

Nieuwsarchief