Vuurtoren Den Oever krijgt weer licht

Afgelopen maart is de lichtopstand, ook wel vuurtoren, van de plek op de Afsluitdijk naar de kop van de Oostkade in Den Oever verplaatst. Gemeente Hollands Kroon heeft de vuurtoren van het Rijk overgenomen. Op 21 juni werd het licht van de vuurtoren weer ontstoken. De verplaatsing is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Noord-Holland via het Uitvoeringsprogramma Kust en de samenwerking binnen De Nieuwe Afsluitdijk.

Licht gaat weer aan

Om de vuurtoren voor Den Oever en haar bezoekers extra waarde te geven, is besloten het licht in de vuurtoren weer aan te brengen. Het licht wordt niet gebruikt voor de scheepvaart maar is vanaf het dorp wel te zien. Op 21 juni aanstaande werd om 22.00 het licht weer ontstoken.

Inzet 103 Constructie Compagnie (genie)

De verplaatsing is verzorgd door de genisten van 103 Constructiecompagnie die voor de ontmanteling, transport en opbouw ruim een week nodig hadden. Tijdens de ingebruikname van de vuurtoren werd ook aandacht besteed aan de inzet van deze mannen. Omdat de inzet bijzonder gewaardeerd is, werd dat ook beloond. Er is als dank een gift gedaan aan de Stichting Hulphond; een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van oorlogsveteranen.

Nieuwsarchief