Vismigratierivier ontvangt ir. Marten Biermanprijs

KORNWERDERZAND – De IJsselmeervereniging heeft de twee jaarlijkse Ir. Marten Biermanprijs uitgereikt aan de initiatiefnemers van de Vismigratierivier. Namens alle betrokken organisaties nam Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging, de prijs in ontvangst. De uitreiking vond donderdag 28 mei plaats in het Kazemattenmuseum Kornwerderzand, vlakbij de locatie waar de Vismigratierivier en het bijbehorende Beleefcentrum worden gerealiseerd.

Berkhuysen kreeg de prijs (oorkonde en plaquette) uit handen van Kees Schouten en Frans de Nooij, bestuursleden van de IJsselmeervereniging. De initiatiefnemers kregen de prijs omdat de Vismigratierivier: “een belangrijke en baanbrekende bijdrage levert aan het herstel en behoud van de natuurlijke omstandigheden die nodig zijn voor een gevarieerd dieren- en plantenleven in het grootste zoetwatermeer van West Europa. Daar hoort ook nadrukkelijk ruimte bij voor zoet-zoutovergangen”, aldus De Nooij.

Trots op uniek project

Mede namens de overige initiatiefnemers Het Blauwe Hart, De Vereniging van Vaste Vistuigvissers Noord, Sportvisserij Nederland en It Fryske Gea nam Berkhuysen de prijs in ontvangst. “We zijn trots dat we met zijn allen deze prijs krijgen. Dat maakt dit project nog leuker! En hopelijk zijn over een paar jaar alle Nederlanders trots op dit project.”

Berkhuysen bedankte alle betrokkenen die de Vismigratierivier realiseren. Een uniek programma met internationale uitstraling waarin vissers, natuurorganisaties en overheden nauw samenwerken aan natuurherstel en biodiversiteit.

“Waar het ons om gaat is dat we niet eindeloos blijven overleggen met elkaar, maar gewoon aan de slag gaan. Doen! Het is voor iedereen duidelijk dat visbestanden in Waddenzee en IJsselmeer moeten verbeteren. Dat we dit soort innovatieve en stoere oplossingen durven uitvoeren, geeft mij energie en hoop voor de toekomst.”

Foto:Jeroen Determan, IJsselmeervereniging

Nieuwsarchief