Vier Wereldvismigratiedag op de Afsluitdijk

Vier Wereldvismigratiedag op de Afsluitdijk

Op zaterdag 21 mei is het weer Wereldvismigratiedag. Over de hele wereld zijn er ruim 200 evenementen om aandacht te vragen voor het lot van trekvissen. Bij het Afsluitdijk Wadden Center kun je die dag van alles beleven. Speur de vissen bij elkaar die straks door de Vismigratierivier zwemmen of laat je schminken als een vis. Kom rond 16:30 uur achter de winnaar van de Visvlaggenwedstrijd. Het wordt een gezellige dag voor de hele familie in het Afsluitdijk Wadden Center. De entree is gratis!

Wanneer

Zaterdag 21 mei van 12.00 – 16:00 uur (vrije inloop). Vanaf 16:30 uur uitreiking Break Free Visvlaggenwedstrijd.

Locatie

Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand

Programma

De Vismigratierivier gaat vissen helpen te migreren tussen Waddenzee en IJsselmeer. Natuurlijk gaan er straks miljoenen vissen door de Vismigratierivier. We hebben 12 vissen geselecteerd die bijzonder veel baat zullen hebben van de vrije doorgang tussen zoet en zout. Aan de hand van diverse opdrachten leer je ze allemaal kennen. Aan het eind wacht een leuke verrassing. Er is nog veel meer: bekijk door een VR-bril hoe een vis de Vismigratierivier straks ervaart. Voor de échte vissen onder ons: je kunt je laten schminken tot één van de 12 kenmerkende vissen.

Break Free Visvlaggenwedstrijd

Kinderen van over de hele wereld konden meedoen aan de Break Free Visvlaggenwedstrijd. Door een vlag te maken van hun favoriete trekvis vragen zij aandacht voor de zwemroutes van trekvissen.
Rond 16:30 uur maakt een jury via een livestream vanuit verschillende landen de winnaars bekend. De Nederlandse jury doet dit vanuit het Afsluitdijk Wadden Center, samen met gedeputeerden Avine Fokkens (provincie Fryslân) en Cees Loggen (provincie Noord-Holland).

Wereldvismigratiedag 2022 op de Afsluitdijk wordt u aangeboden door:
WaddenVereniging, It Fryske Gea, Sportvisserij Nederland, Het Blauwe Hart, Netviswerk, De Nieuwe Afsluitdijk, Afsluitdijk Wadden Center, World Fish Migration Foundation.

Nieuwsarchief