Tweede kavel transferium Den Oever verkocht

De verkoop van de tweede kavel op het recreatietransferium aan de Havenweg in Den Oever is een feit. De kavel, aan de zijde van het brandweergebouw, is verkocht aan het bedrijf ‘De Toffe Peer’. Wethouder Theo Meskers: “We zijn erg blij met de verkoop van de kavel. Een nieuw bedrijf gaat zich op het transferium vestigen. We hopen dat de verkoop van deze kavel ook aantrekkingskracht heeft op andere ondernemers uit Den Oever en omstreken.”

IJsjes aan de Havenweg

De ambitie van Peer Baltus, eigenaar van De Toffe Peer en wonende in Den Oever, is om binnen nu en 5 jaar een pannenkoekenhuis/ijssalon te bouwen op de kavel. Tot die tijd staat er een mobiele voorziening bij het recreatietransferium waar passanten Italiaans ijs en koffie kunnen kopen.

Recreatietransferium een aantrekkelijke plek voor ondernemers

Wethouder Theo Meskers had op 18 juli de eer op het eerste ijsje te mogen proeven en denkt dat vele passanten hem zullen volgen: ”Door de vestiging van bedrijven op het transferium wordt Den Oever aantrekkelijker voor recreanten en toeristen. Zo kunnen we het bezoek aan – en de verblijfsduur in -onze gemeente vergroten, wat vervolgens de (lokale) economie weer kan stimuleren. Dat is wat we met het plan ‘Waddenpoort Den Oever’ willen bereiken.”

Den Oever is met zijn havens en het havengebied een unieke en goed liggende locatie. Het ligt als enige Nederlandse dorp zowel aan de Waddenzeekust als het IJsselmeergebied. Het gebied is goed ontsloten via de rijkswegen A7 en N99. Vele toeristen en recreanten passeren het gebied, dus een uitgelezen kans voor ondernemers om zich hier te vestigen.

Meer informatie over de kavels op het recreatietransferium?

Neem dan contact met ons op via projecten@hollandskroon.nl of bekijk meer info op de  website van de gemeente Hollands Kroon.

Nieuwsarchief