Tijdelijke expositie De Stern in Afsluitdijk Wadden Center

In de nieuwe tijdelijke expositie De Stern kun je door de ogen van vijf sternsoorten (visdief, reuzenstern, dwergstern, lachstern en zwarte stern) van alles ontdekken over de IJsselmeernatuur onder en boven water. Speel een interactief IJsselmeer spel, bekijk de 3D tekeningen van de vijf sternsoorten of neem een duik onder water.

Het IJsselmeergebied is een belangrijke plek voor honderdduizenden vogels om te rusten, voedsel te zoeken en/of te broeden. Een bijzonder natuurgebied
dat aandacht verdient. Bekend maakt bemind en dat helpt om de belangrijke IJsselmeernatuur beter te kunnen beschermen. Vogelbescherming Nederland heeft daarom het initiatief genomen om een reizende expositie te ontwikkelen die de komende 2,5 jaar op mooie plekken langs het IJsselmeergebied te bezoeken is. De expositie is tot en met september 2022 in het Afsluitdijk Wadden Center te bezoeken.

Ontdek de vogels rondom het Afsluitdijk Wadden Center

Rond het Afsluitdijk Wadden Center zijn er volop vogels te zien. Op de aanwezige vogelkaart hebben we een selectie gemaakt van de typische vogels aan de IJsselmeer kant van de Afsluitdijk. Vanaf het terras is het al genieten, maar ga ook naar het Sluiscomplex, de bosjes bij de bebouwing van het dorpje Kornwerderzand en de dijk bij de Makkummerwaard. Overal zijn weer andere vogels te zien.

De expositie is in de tentoonstellingsruimte van het Afsluitdijk Wadden Center te bezoeken. Volg de vogelsporen op de grond en luister naar de vogelgeluiden. Het kan niet missen! Tip: leen een verrekijker bij de balie.

De Stern is mede mogelijk gemaakt door Vogelbescherming Nederland.

Kijk voor de openingstijden van het Afsluitdijk Wadden Center op de website.

Nieuwsarchief