Stremming vaarwegverkeer Stevinsluizen van 18 tot en met 29 september wegens onderhoud

Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 18 september tot en met woensdag 29 september aan het Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend. De vaarweg is gestremd en het vaarwegverkeer kan omvaren via de Lorentzsluizen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn vooral gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid van de bruggen en sluizen. Hiervoor worden onder meer sensoren aangebracht, nieuwe bedieningssoftware geïnstalleerd en nieuwe camera’s opgehangen en aangestuurd. De nieuwe camera’s geven de bedienaar een beter zicht op het schutten, waarbij ook de nieuwe keersluis te zien is.

Hinder en omleidingen 

De scheepvaart moet rekening houden met volledige stremming van de Stevinsluizen van zaterdag 18 september 06:00 uur tot 29 september 22:00 uur. Met uitzondering van donderdag 23 en vrijdag 24 september want in principe worden tijdens deze twee etmalen de sluizen en bruggen gewoon bediend. Deze twee dagen zijn wel ingepland als reservetijd om eventuele tegenvallers op te vangen. Tijdens de stremming wordt er niet geschut en kunnen de bruggen niet bewegen. Het scheepvaartverkeer kan omvaren via de Lorentzsluizen. Dit levert extra vaartijd op. Houd bovendien rekening met extra drukte en daardoor langere wachttijden bij de Lorentzsluizen.

De A7 over de Afsluitdijk is in deze periode op dinsdagnacht 28 september van 19:00 uur tot woensdagochtend 29 september 05:00 uur afgesloten voor wegverkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

Nieuwsarchief