Serious Request ‘te gast’ op de Afsluitdijk

Het Afsluitdijk Wadden Center stond woensdag 19 december 2018 in het teken van Serious Request. Radio 3FM dj’s Sander en Eva liepen van Vlieland naar Utrecht via de 32 kilometer lange Afsluitdijk. Een barre tocht met veel wind en kou. De dj’s vertrokken rond 15.00 uur te voet uit Harlingen. Rond 17.30 uur kwamen ze bij het Afsluitdijk Wadden Center aan om op te warmen, uit te rusten, te eten en een geldbedrag voor het goede doel in ontvangst te nemen. Lees meer over Serious Request via hun website.

Ondertussen konden bezoekers in het centrum tegen een vergoeding op de foto met de Kerstman, een handtekening van de dj’s krijgen, een plaatje aanvragen, bingo spelen en leuke prijzen winnen. In het restaurant werd warme chocolademelk, glühwein en lekkernijen verkocht, de opbrengsten gingen naar Serious Request. De collega’s van de samenwerkende overheden hebben eveneens gezamenlijk een bijdrage geleverd.

In totaal is een prachtig bedrag van 753,40 euro binnen gehaald voor het goede doel. Dit jaar gaat dat naar reanimatie in Nederland, noodhulp bij oorlog en conflicten en bescherming tegen natuurgeweld. Het thema ‘bescherming tegen natuurgeweld’ paste uitstekend bij de vernieuwing van de Afsluitdijk. Het ingezamelde geld is via een cheque live aangeboden en uitgezonden op radio en tv, waarbij eveneens SBS6 aanwezig was. Lees meer over SBS6 via hun website.

Nieuwsarchief