Schrijf je in voor de nieuwjaarsduik op de Afsluitdijk

De Waddenvereniging organiseert op 1 januari 2016 een nieuwjaarsduik bij Kornwerderzand. Op deze manier wil de vereniging onder een breed publiek aandacht vragen voor het project Vismigratierivier Afsluitdijk.

Estafettewedstrijd


Voor teams van drie personen is er een estafettewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Het is de bedoeling dat de eerste duiker start aan de Waddenzeekant van de Afsluitdijk. De tweede deelnemer rent vervolgens zo snel mogelijk over de brug richting het IJsselmeer waar de derde deelnemer vervolgens het zoete water induikt.

Wel duiken maar niet meedoen aan de wedstrijd?


Dat is ook mogelijk! Als individu doe je niet mee aan de wedsstrijd maar kun je er wel voor kiezen om een nieuwjaarsduik te nemen in het zoete of zoute water of in allebei.

Inschrijven verplicht

Opgeven is noodzakelijk en kan via www.waddenvereniging.nl/nieuwjaarsduik. Daar vind je alle informatie over deze dubbele Afsluitdijkduik.

De Vismigratierivier Afsluitdijk is een unieke vispassage dwars door de Afsluitdijk die in de nabije toekomst de mogelijkheid biedt voor trekvissen om weer heen en weer te kunnen zwemmen tussen zoet en zout water.

Nieuwsarchief