Regionale projecten in contract versterking Afsluitdijk

Rijkswaterstaat neemt regionale projecten op in het contract voor de versterking van de Afsluitdijk. Het gaat om de doorgang door de Afsluitdijk voor de Vismigratierivier, afspraken over duurzame energieprojecten, een recreatief fietspad langs het Wad tussen Zurich en Kornwerderzand en tussen Den Oever en het  Monument. Het laatste project is het opwaarderen van het Monument ‘De Vlieter’.

Tijdens de nationale stuurgroep van 6 juli 2016, zijn vier overeenkomsten officieel vastgelegd en ondertekend. De ondertekening was een mooie mijlpaal, er ging vier jaar voorbereiding aan vooraf. De samenwerking tussen Rijk en het regionale samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk, heeft daarmee een punt bereikt, waar alle partijen trots op zijn.

Rijkswaterstaat start in het vierde kwartaal van 2016 de aanbesteding, waarin deze contracten zijn opgenomen. Met het ondertekenen van de overeenkomsten komt de realisatie van de regionale projecten dichterbij realisatie. De projecten moeten uiterlijk in 2022 afgerond zijn.

Bekijk ook de andre (regionale) projecten op en rond de Afsluitdijk

Fotobijschrift:
V.l.n.r. Gedeputeerde provincie Fryslân: K. Kielstra, wethouder gemeente Súdwest-Fryslân: M. Offinga,  wethouder gemeente Hollands Kroon: T. Groot, gedeputeerde provincie Noord-Holland: C. Loggen en directeur-generaal Rijkswaterstaat: dhr. Mr. Ing. J.H. Dronkers, ondertekenen de realisatieovereenkomsten. Wethouder M. le Roy gemeente Harlingen was verhinderd.

Nieuwsarchief