Plaatsing Waddenbelevingspunt

Het Waddenbelevingspunt is bijna klaar om geplaatst te worden in Den Oever. Op dit moment legt KWS/VSF (VolkerWessels) de laatste hand aan het uitkijkpunt, waarna het per schip naar Den Oever wordt vervoerd. De plaatsing en montage vindt naar verwachting plaats tussen 19 en 22 december.

Voelen en beleven

Het uitkijkpunt, dat geplaatst wordt in de Waddenhaven, is voor iedereen die het Unesco Werelderfgoed Waddenzee wil voelen en beleven. Het is ook een goede plek om vogels te spotten.

Samenwerkende partijen

Het Waddenbelevingspunt is ontwikkeld met inzet van veel partijen waaronder De Nieuwe Afsluitdijk en met financiële ondersteuning van Vogelbescherming Nederland, de provincie Noord-Holland, het Waddenfonds en Staatsbosbeheer. Het ontwerp is van Knevel Architecten uit Amsterdam en de productie en plaatsing is in handen van KWS/VSF (VolkerWessels). Het object is een belangrijke schakel in het programma Waddenpoort Den Oever dat als doel de versterking van de economie van Den Oever heeft.

Plaatsing

Bij windkracht 6 en harder wordt de plaatsing uitgesteld. Op dat moment is het namelijk niet veilig om het bouwwerk te plaatsen. Het gebied rondom het Waddenbelevingspunt is tijdens de plaatsing niet toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen de bouw bekijken vanaf de Havenkade in Den Oever.

Opening Waddenbelevingspunt

In het voorjaar van 2018 wordt het Waddenbelevingspunt officieel geopend.

Nieuwsarchief