Nieuwe borden voor fietsers en wandelaars

Het fietspad op de Afsluitdijk is afgesloten voor fietsers en wandelaars. Omdat vooral voor buitenlandse toeristen niet goed duidelijk was dat er een fietsbus rijdt en hoe zij bij de opstapplaatsen moeten komen, zijn er op vrijdag 3 en zaterdag 4 april nieuwe borden geplaatst.

Op het bord staat in het Nederlands, Engels en Duits aangegeven dat de Afsluitdijk afgesloten is voor fietsers en wandelaars. De borden zorgen er voor dat fietsers en wandelaars niet per ongeluk over de Afsluitdijk gaan, waardoor onveilige situaties zouden kunnen ontstaan. Het opvallende magenta-bord is volledig afbreekbaar en is bovendien CO2-neutraal geproduceerd. In totaal plaatsen we circa 50 borden, op verschillende locaties op de Afsluitdijk. De markeringen voor de lange-afstand-wandelroutes, de rood-witte fietsborden en fietsknooppunten zijn overgenomen op de borden, aangezien fietsers en wandelaars daar op letten.

Fietsbus

Voetgangers, fietsers en scootmobielen kunnen vanaf 1 april 2019 kosteloos gebruik maken van de fietsbus. Op 1 maart 2020 is de zomerdienstregeling ingegaan. De fietsbus rijdt tot 15 november dagelijks vanaf 7.45 uur vanuit Kornwerderzand. De bus rijdt elk uur; de laatste bus vertrekt om 18.45 uur vanuit Kornwerderzand.

Corona-maatregelen

De fietsbus blijft volgens de zomerdienstregeling rijden, maar kan in verband met de Corona-maatregelen minder mensen vervoeren. Wij vragen iedereen hier verstandig mee om te gaan en gehoor te geven aan het advies van de Rijksoverheid om zoveel mogelijk thuis te blijven en de bus alleen te gebruiken voor woon-werkverkeer.

Werkzaamheden

Het werk aan de Afsluitdijk is zeer omvangrijk. Op verschillende plaatsen werken we tegelijkertijd met groot materieel. De dijkwerkzaamheden zijn niet goed af te schermen van het fietspad, waardoor risico’s voor fietsers en wandelaars niet zijn uit te sluiten en we de veiligheid niet meer kunnen garanderen. Ook is de fietsbrug over het spuicomplex in Den Oever al verwijderd, die op het spuicomplex Kornwerderzand volgt snel. Het fietspad is daarom afgesloten tot en met 2025. Als de werkzaamheden gereed zijn, kunnen fietsers en wandelaars naast het bestaande fietspad ook gebruik maken van een nieuw fietspad aan de Waddenzeezijde en uitzichtpunten, waarmee de Afsluitdijk nóg aantrekkelijker wordt.Kijk voor meer informatie over de fietsbusregeling.

Nieuwsarchief