Nationale Waterdag: lezing over de Afsluitdijk

Op 7 februari 2019, Nationale Waterdag, worden er landelijk verhalen vertelt over water, en hoe Nederland zich tegen water beschermt. Een dag van bewustwording en vooruitkijken. Het Afsluitdijk Wadden Center organiseert in dit kader een lezing over de Afsluitdijk.

Lezing De Nieuwe Afsluitdijk

De Afsluitdijk wordt vernieuwd. Benieuwd naar alle werkzaamheden de komende jaren? Tijdens de lezing wordt je bijgepraat over de diverse projecten die de komende jaren op en rond de Afsluitdijk plaatsvinden. De lezing start om 14.00 uur en duurt tot uiterlijk 15.00 uur. Neem hierna direct een kijkje in de beleefexpositie!

Expositie

Ontdekken, beleven en genieten, dat zijn de sleutelwoorden van het Afsluitdijk Wadden Center. Dit beleefcentrum op de Afsluitdijk vertelt het verhaal van (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Je baant je een pad door stormen uit het verleden naar de oplossingen van nu. Wil je met droge voeten het wad ervaren? Ontdek het in de expositie! Verken de plannen voor de Vismigratierivier met een VR bril en vlieg als een grutto over het wad tijdens de Aquavista show. Met de interactieve app 2Discover Guide ontdek je door het scannen van QR codes alle leuke weetjes van de expositie. Smaakt de expositie naar meer? Beleef en geniet op ons dak van het zoete IJsselmeer en de zoute Waddenzee in volle glorie. Meer info over de expositie vind je op www.afsluitdijkwaddencenter.nl

Toegang

De expositie en lezing is gratis, ticket voor Aquavista show € 4,50 per persoon

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de lezing? Wij ontvangen graag uw aanmelding voor maandag 4 februari a.s. via sales@afsluitdijkwaddencenter.nl of bel +31 (0) 515 238 222

Adres: Afsluitdijk 1c, 8752 TP, Kornwerderzand

Nationale Waterdag

Op 1 februari 1953 werd Nederland getroffen door één van de grootste overstromingen in de nationale geschiedenis. 66 jaar later, op 1 februari 2019, staan we samen stil. We reflecteren op de gebeurtenissen van ’53, herdenken hen die ons zijn ontvallen en hebben oor voor de verhalen van ooggetuigen. Op 7 februari 2019, Nationale Waterdag, worden er landelijk verhalen verteld over water, en hoe Nederland zich tegen water beschermt. Een dag van bewustwording en vooruitkijken.

Nieuwsarchief