Nachtafsluiting A7 Afsluitdijk 21 oktober 2022

De Afsluitdijk is in de nacht van vrijdag 21 oktober 2022 van 22.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

Tijdens de afsluiting voeren we diverse onderhouds-, asfalterings- en belijningswerkzaamheden uit. Ook wordt het brugdeel van de nieuwe loopbrug bij het Vlietermonument ingehesen. De loopbrug is voorlopig nog niet toegankelijk, deze wordt afgebouwd na de verbouwing van het Vlietermonument.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland:
• Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelweg A9/snelweg A1 en de snelweg A6.
• Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:
• Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
• Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

kaart met omleidingsroute
Omleidingsroutes tijdens de nachtafsluiting van 21 oktober 2022.

Bij ongunstige weersomstandigheden

De hijswerkzaamheden mogen alleen uitgevoerd worden als het niet te hard waait. Mocht de weersvoorspelling enkele dagen voor 21 oktober ongunstig blijken, dan wordt de nachtafsluiting verplaatst naar 28 oktober van 22.00 tot 7.00 uur. Zodra dit besluit wordt genomen, wordt de voorgenomen verplaatsing breed gecommuniceerd.

Nachtafsluiting zorgt voor betere doorstroming gedurende de dag

Soms is het nodig de Afsluitdijk te sluiten voor specifieke werkzaamheden in de nacht, om zo te zorgen voor betere doorstroming van verkeer overdag. Rijkswaterstaat kijkt bij alle werkzaamheden hoe de hinder zoveel mogelijk beperkt kan worden. Bijvoorbeeld door het werken vanaf het water. Om de doorstroming van verkeer gedurende de dag te verbeteren, past Rijkswaterstaat nachtafsluitingen toe. Hierdoor zijn er overdag minder momenten waarop het verkeer stil komt te staan door zogenoemde verkeersstops. Daarnaast is een afsluiting van de A7 bij bepaalde werkzaamheden veiliger voor zowel weggebruikers als het werkverkeer.

Nieuwsarchief