Kofi Annan volgende week op Afsluitdijk

7 september 2017. De Afsluitdijk. 600 gasten. Het gebeurt niet iedere dag dat een groot internationaal gezelschap bijeenkomt op de dijk. Dan vindt Making Waves plaats, een evenement dat volledig in het teken staat van innovatie.

Waar de Afsluitdijk in 1932 het toonbeeld was van innovatie, daar presenteren 85 jaar later 17 partijen hun eigen vernieuwende idee. Het doel is om deze veelbelovende ideeën werkelijkheid te laten worden. Door mensen, kennis, capaciteit en geld bij elkaar te brengen, worden ideeën verder gebracht.

Hoofdgast is Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Ook minister Melanie Schultz van Haegen en Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp zijn aanwezig. Zij vertellen waarom vernieuwing noodzakelijk is op het gebied van klimaatverandering, water, voedsel, gezondheid en energie.

Het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk is partner van het evenement. Die dag laten zij zien hoe hun innovaties op de dijk (bijna) werkelijkheid zijn geworden. Met de Vismigratierivier, Blue Energy en stromingsenergie bouwen zij aan de toekomst van Nederland en misschien wel de wereld.

Kijk voor meer informatie over Makingwaves op www.makingwavesnl.nl

Nieuwsarchief