Kofi Annan naar Afsluitdijk

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Annan bezoekt in september 2017 Nederland. Annan spreekt dan op uitnodiging van minister Schultz van Haegen op Making Waves, het evenement voor slimme en haalbare ideeën op het vlak van water, klimaat en meer.

Schultz: ‘Nederland is gebouwd op waterinnovaties en onze toekomst valt of staat ermee. Dat is in veel landen net zo: zij kampen met de problemen van samenleven met water. Nederlandse innovaties kunnen hen helpen. Ik ben heel blij dat Kofi Annan bereid is naar Nederland te komen om dat gezamenlijke belang te onderstrepen en daarbij de belangrijke relatie tussen water, voedsel en energie benadrukt’. De ontwikkelaars van nieuwe innovatieve ideeën kunnen hun vondst presenteren op de internationale conferentie over water, Making Waves die Nederland in september 2017 organiseert op de Afsluitdijk. Op de conferentie Making Waves kunnen projecten zich onder een veel breder en internationaler publiek presenteren.

Voorrondes

Met de Vismigratierivier Afsluitdijk is de juryprijs van een van de voorrondes van Making Waves in de wacht gesleept door Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging. De Vismigratierivier wordt opnieuw gepresenteerd aan nationale en internationale stakeholders, investeerders, technici, ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers. Making Waves is de Nederlandse voorronde voor een tweejaarlijks Europees evenement ‘Ideas from Europe’. Daarna krijgt het een vervolg in de Baltische staten om vervolgens in 2018 voor heel Europa, af te sluiten in Den Haag.

De Nieuwe Afsluitdijk partner Making Waves

De komende jaren wordt de Afsluitdijk ontwikkeld op het gebied van natuur- en energie innovaties, toerisme, regionale economie en werkgelegenheid. De Nieuwe Afsluitdijk is partner van Making Waves. Dat houdt in dat De Nieuwe Afsluitdijk ook drie innovaties aandraagt voor 7 september. De Vismigratierivier is onderdeel van het programma De Nieuwe Afsluitdijk. De initiatiefnemers van de Vismigratierivier zijn Waddenvereniging, Sportvisserij Nederland, Vereniging Vaste Vistuigen Noord, It Fryske Gea en Het Blauwe Hart.

Nieuwsarchief