Beleef het Kazemattenmuseum met spannende verhalen

Het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand opent op vrijdag 1 april weer de deuren voor het nieuwe museumseizoen. Nu met audiotour vol spannende verhalen die teruggrijpen op gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog op Stelling Kornwerderzand.

Audiotour Onverwoestbare verhalen

De nieuwe audiotour nodigt je uit het gehele terrein van het museum te verkennen. Je komt daardoor op plekken waar je anders niet zou komen. De tour vertelt over de kazematten die niet bereikbaar zijn en haalt beelden terug van verdwenen kleuren en gebouwen. Want wie weet nog van de camouflagekleuren van de kazematten, van hotel Keijzer op Kornwerderzand, dat er achter de spuisluizen nog een tweede linie is met meer kazematten? En ken jij het verhaal van de Lockheed Hudson die neerstortte in het IJsselmeer?
Met je eigen mobiele telefoon kun je de route lopen en de verhalen in drie talen beluisteren.

Nieuwe tankversperringen

Op 14 maart 2022 zijn de Nederlandse vooroorlogse versperringen uit de stelling Den Oever afgeleverd bij het Kazemattenmuseum. Met de andere al aanwezige versperringen zijn deze geplaatst op een nieuw versperringenplein tegenover het bezoekersmuseum.

Rondje Kazemat VII

Het terrein rond het zoeklichtkazemat VII is in de winter terug gebracht naar de situatie ten tijde van de bouw van de Kazematten. De contouren van de kazemat zijn nu weer geheel zichtbaar en zo kun je als bezoeker een ‘rondje kazemat’ beleven. Op het dak van kazemat VII is de gepantserde observatiekoepel te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op www.kazemattenmuseum.nl

Nieuwsarchief