Inloopavond Stevinsluizencomplex Den Oever

Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 14 juli aanstaande een inloopavond voor belangstellenden over de renovatiewerkzaamheden aan en rond het Stevinsluizencomplex in Den Oever; de Noord-Holland kant van de Afsluitdijk.

Datum: donderdag 14 juli 2016
Tijd: tussen 19.30 uur en 21.30 uur
Locatie: Van der Valk, Terpstraat 49, Wieringerwerf

Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uitvoering onderhoudswerkzaamheden


De renovatie van het Stevincomplex duurt 6 weken. Het gaat om renovatie en onderhoud waarbij Rijkswaterstaat meerdere zaken tegelijk aanpakt. Naast het vervangen van het besturingssysteem vernieuwen we de remming- en geleidewerken om de scheepvaart veilig te kunnen blijven faciliteren Dit werk wordt gedurende geheel 2016 uitgevoerd. Dit gebeurt zowel aan het Lorentz- als aan het Stevinsluizencomplex.

Stremming scheepvaart


Rijkswaterstaat werkt vanaf 5 september tot naar verwachting 16 oktober 2016 aan de vervanging van het besturing- en bedieningssysteem van het Stevinsluizencomplex. De vervanging van het bedieningssysteem is nodig om deze in de toekomst veilig te kunnen blijven gebruiken en moet minder storingen opleveren. De bruggen en sluizen kunnen op het moment dat gewerkt wordt aan het besturingssysteem, niet gebruikt worden. Dit betekent dat deze periode geen scheepvaart mogelijk is op het Stevincomplex. Tijdens de stremming bij het Stevincomplex is het Lorentzcomplex, aan de Friesland kant, beschikbaar voor scheepvaart. De scheepvaart houdt dus altijd de mogelijkheid om de Afsluitdijk te passeren, maar moet rekening houden met een langere vaar-/wachttijd.

In augustus is voor voorbereidende werkzaamheden stremming voor het scheepvaartverkeer bij het Stevinsluizencomplex. In de nacht van 23 augustus op 24 augustus is het scheepvaartverkeer gestremd van 22.00 tot 06.00 uur. In de nacht van 24 augustus op 25 augustus van 22.00 tot 06.00 uur.

Hinder wegverkeer


Tijdens de werkzaamheden aan het sluizencomplex is op de A7 naar verwachting in week 38, 39 en 40 (vrijdag 23 september t/m maandag 3 oktober) sprake van een afzetting. Gedurende deze week wordt het verkeer over 1 brug geleid en is één rijstrook in elke richting beschikbaar. Omdat de bruggen niet gedraaid worden voor de scheepvaart, is de overlast voor het wegverkeer die week naar verwachting minimaal: 5-10 minuten.

Uitnodiging:

Uitnodiging inloopavond Den Oever 14 juli 2016

Nieuwsarchief