Informatiecentrum Afsluitdijk geopend

Op de Afsluitdijk is een tijdelijk informatiecentrum geopend. De komende jaren wordt de dijk vernieuwd. Om bezoekers te informeren over de plannen hebben Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk een informatiecentrum heringericht op Kornwerderzand.

Woensdagmiddag 13 april onthulde een bestuurlijke afvaardiging van de betrokken partners de naam van dit tijdelijke informatiecentrum. ‘De Afsluitdijk, nieuwe verhalen’, vertelt over de ambities en projecten die zijn vastgesteld voor de dijk.

Basis voor het Beleefcentrum

Het tijdelijke informatiecentrum is ingericht in het voormalige informatiecentrum van Rijkswaterstaat waar een expositie te zien was ter ere van het 75-jarig bestaan van de dijk. Tot 2018 is dit de plek waar bezoekers informatie rondom de vernieuwing van de Afsluitdijk kunnen vinden. Het vormt daarmee de voorloper van een nog te bouwen Beleefcentrum, dat op Kornwerderzand moet komen. Dit toekomstige Beleefcentrum wordt een combinatie van een attractie en een informatiecentrum. Hier kan men onder andere in een 4D-beleving, compleet met beweging en waterdruppels, ervaren hoe de Vismigratierivier eruit komt te zien.

Openingstijden

Het tijdelijke informatiecentrum is voorlopig geopend:

  •  mei t/m oktober: woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur,
  •  juli en augustus: ook op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Groepen zijn op aanvraag ook welkom buiten de reguliere openingstijden. Lees hier meer over het informatiecentrum.
Combineer uw bezoek aan het informatiecentrum met het Kazemattenmuseum.

Nieuwsarchief