Fryslân timmert letterlijk aan de goede weg

De ambities voor de Afsluitdijk bevinden nu zich nog in planfase. Maar in de provincie Fryslân zijn al diverse andere infraprojecten volop in uitvoering om de infrastructuur te verbeteren en het gebied met een ‘plus’ achter te laten. In de Infra-info krant van de provincie Fryslân van mei 2014 vertelt gedeputeerde Sietske Poepjes over de stand van zaken. Ook De Nieuwe Afsluitdijk komt aan bod. In de digitale versie staat een uitgebreid artikel over het belang van het verruimen van de sluis bij Kornwerderzand.

Project geeft provinciale economie forse impuls

In het artikel legt projectleider Wim Boogholt, provincie Fryslân, uit waarom hij gelooft in in het initiatief om de sluis bij Kornwerderzand te verruimen. “Het is een welkome economische impuls voor met name de jacht- en scheepsbouwsector.” Lees het volledige artikel terug in de mei-editie (p.50-54) van de Infra-info krant via de website www.frieseinfrainfo.nl.

Meer dan werken aan infrastructuur

Met artikelen als ‘Ecologische (meer)waarde bij infraprojecten’ en ‘Grip op Grond’ laat de provincie Fryslân zien dat de infrawerken ‘meer’ zijn dan werk aan de weg, de waterweg of het spoor. Daarnaast komen in de artikelen de speerpunten ‘duurzaamheid’, ‘onderwijs’ en ‘social return’ aan bod.

Infra-info krant

De Infra-infokrant is een uitgave van de provincie Fryslân en is primair bedoeld voor de leden van Provinciale Staten. Op eigen verzoek worden ze in de krant op een eenvoudige wijze geïnformeerd over de voortgang van de grotere en kleinere infrastructurele werken.

De eerste Infra-info krant verscheen oktober 2013. Na een periode van ontwikkeling is de krant nu ook digitaal te bewonderen. Hierin zijn vele extra’s aangeboden zoals uitgebreidere interviews en filmpjes. Bekijk de digitale Infra-info krant op de website www.frieseinfrainfo.nl. Wilt u een melding ontvangen wanneer er een nieuwe Infra-info krant verschijnt? (3x per jaar). Meld u dan hier aan.

Nieuwsarchief