Fietspad 4 zondagen open in 2019

Rijkswaterstaat stelt in 2019 het fietspad op de Afsluitdijk vier zondagen open. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen Rijkswaterstaat en belangenorganisaties van fietsers en wandelaars.

Rijkswaterstaat werkt tot 2023 aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. Veel werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd, daar door kan de Afsluitdijk open blijven voor het wegverkeer. Dit is van groot belang voor de bereikbaarheid van het noorden van Nederland. Het fietspad kan echter niet veilig open blijven. Rijkswaterstaat zet daarom de Afsluitdijk-fietsbus in om langzaam verkeer veilig naar de overkant te brengen.    

Veel wandelaars, recreatieve fietsers en wielrenners willen de Afsluitdijk op eigen kracht trotseren. Speciaal voor hen wordt het fietspad deze zomer vier zondagen open gesteld. In overleg met de aannemer en de belangenorganisaties wordt bepaalt om welke zondagen het gaat, data worden bekend gemaakt via deze website.

Data

De zondagen dat de Afsluitdijk open gesteld wordt voor fietsers zijn:
Zondag 23 juni, zondag 21 juli, zondag 4 augustus en zondag 18 augustus, op deze laatste datum wordt de IJsselmeer Challenge gereden. Het fietspad is op deze dagen geopend van 7.00 tot 19.00 uur.
Op deze zondagen kunnen fietsers, bromfietsers en wandelaars het fietspad betreden. Helaas is het fietspad niet geopend voor brommobielen. Voor andere voertuigen geldt ook op deze vier zondagen dat je alternatief vervoer kunt aanvragen, ten minste twee werkdagen voor je reisdatum. Kijk hier voor meer info onder “Minder-valide voertuigen en andere voertuigen met bijzondere afmetingen”.

Informatie fietsbus en veel gestelde vragen

Lees hier de kamerbrief

Nieuwsarchief