Eerste webinar over de Afsluitdijk

Twee keer per jaar heten wij omwonenden, belanghebbenden en belangstellenden graag welkom op een locatie op de Afsluitdijk. Door corona was dit helaas niet mogelijk. Om iedereen toch op de hoogte te houden van de projecten op de Afsluitdijk organiseerden we op 12 mei een webinar.  

170 kijkers werden door de sprekers in vogelvlucht meegenomen over de Afsluitdijk. Waar wordt er gebouwd? Wat wordt er gebouwd en wat merkt u hiervan? Welke unieke initiatieven zijn er ontstaan om iets terug te doen voor de natuur?  Danneke Heiligers (namens bouwconsortium Levvel/Rijkswaterstaat), Tjalling Dijkstra (namens de Nieuwe Afsluitdijk, DNA) en Joris Hol (namens Windpark Fryslân) vertelden alle ins en outs van de projecten in een online presentatie.

In gesprek

Om de dialoog met de kijkers aan te gaan, kon men vragen stellen via de Mentimeter app. Mentimeter maakt het mogelijk om smartphones, tablets of laptops als stemkastjes in te zetten en vragen te stellen online.  Niet alle vragen konden tijdens het webinar worden beantwoord. Daarom geven wij hieronder kort antwoord op de meest gestelde vragen:

Ook benieuwd?

Heeft u het webinar gemist? Terugkijken kan tot 12 juni 2020.

Presentaties

Wilt u de presentaties rustig zelf bekijken?

Nieuwsarchief