Climate Adaptation Summit (CAS 2021) in Nederland

Op 25 en 26 januari 2021 vindt in Nederland de internationale klimaattop plaats, de CAS 2021. Deze online klimaattop is gericht op het vinden van oplossingen om ons aan te passen aan de effecten van klimaatverandering.

CAS 2021 lanceert, in aanwezigheid van wereldleiders, een brede Adaptation Action Agenda. Met deze agenda gaan allerlei samenwerkingsverbanden concreet aan de slag. Het doel: zorgen dat onze wereld de gevolgen van klimaatverandering beter kan doorstaan.

24 uur lang zijn er in alle tijdzones allerlei online activiteiten. Zij inspireren en dragen bij tot tastbare oplossingen voor de vraagstukken waarvoor klimaatverandering ons stelt. Zo laat CAS 2021 zien hoe we een klimaatbestendige toekomst kunnen bouwen.

Met de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk laten we zien hoe in Nederland klimaatadaptatie hand in hand gaat met ecologie, economie, duurzaamheid en waterveiligheid. De komende weken, in aanloop naar de CAS 2021, delen we verschillende voorbeelden van duurzame oplossingen die binnen deze thema’s bijdragen. Houd hiervoor onze social media accounts in de gaten.

Meer informatie over de CAS: https://www.cas2021.nl/

Nieuwsarchief