Chinese vice-gouverneur uit Heilongjiang bezoekt Fryslân

De Chinese vice-gouverneur Sun Dongsheng uit de provincie Heilongjiang brengt samen met een bestuurlijke delegatie vandaag en morgen een bezoek aan Fryslân. Gedeputeerde Klaas Kielstra ontvangt de delegatie bij het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand en in het Princessehof in Leeuwarden.

De contacten komen voort uit eerdere bezoeken die gedeputeerde Kielstra bracht aan onder andere Harbin, de hoofdstad van de provincie Heilongjiang. Hij sprak daar toen met de vice gouverneur over economische samenwerkingsprojecten en nodigde hem uit voor een bezoek in Fryslân. Met dit bezoek worden mogelijkheden voor verdere samenwerking en handel onderzocht met als speerpunten recreatie en toerisme, sport, cultuur en onderwijs.

Gedeputeerde Klaas Kielstra: “We zien een intensivering van onze relatie. Vanuit Harbin komt men hier met hele duidelijke vragen. Chinese sporters uit Harbin die hier trainen is mooi resultaat wat mede door onze inzet tot stand is gekomen.”

 De Chinese delegatie bezoekt woensdag 24 oktober het Thialf stadion in Heerenveen en het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. In Heerenveen ontmoet de delegatie het schaatsteam uit Harbin dat hier op dit moment traint. Verder worden ze door NHL Stenden geïnformeerd over studentenuitwisseling.

Nieuwsarchief