Bloemlezing Waterinnovaties Nederland

Nederland staat wereldwijd bekend als waterland. Of het nu gaat om droge voeten, schoon water of maritieme technologie, we hebben een naam hoog te houden. Daarvoor zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen nodig.

Blue Energy en Waterlicht

De meest aansprekende innovatieprojecten zijn gebundeld in de publicatie Waterinnovaties in Nederland. Uit het gebied op en rond de Afsluitdijk zijn onder meer Blue Energy en Waterlicht opgenomen. ‘Innoveren gaat om duurzame oplossingen, juist ook voor toekomstige generaties’, sprak secretaris generaal Lidewijde Ongering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu tijdens de presentatie van de publicatie. Zij reikte het eerste exemplaar op 17 november 2016 uit aan de twaalfjarige Sven Lourens tijdens de Markt en Innovatiedag van de waterschappen.

De publicatie is een gezamenlijke uitgave van Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Unie van Waterschappen. Half december komt ook een Engelstalige versie beschikbaar. Meer weten over Rijkswaterstaat en innovatie? Klik dan op deze link.

Publicatie Waterinnovaties

De publicatie is te openen via deze link waterinnovaties-in-nederland

Nieuwsarchief