BlijeVis tijdelijk bij Groninger Museum

Speciaal voor de Fish Passage-conferentie, die van 22 t/m 24 juni in Cultuurcentrum De Oosterpoort Groningen wordt gehouden, is de BlijeVis van de Vismigratierivier bij Kornwerderzand afgereisd naar Groningen. De BlijeVis staat bij de Afsluitdijk als symbool voor vrije migratie van trekvissen tussen de zoute Waddenzee en het zoete IJsselmeer.

Het kunstwerk van landschapsarchitect Bruno Doedens krijgt tijdelijk een opvallende plek in de Zuiderhaven bij het Groninger Museum. Hier verwelkomt ze ruim 500 wetenschappers en topexperts die naar Groningen afreizen voor de vijfde Fish Passage-conferentie die voor het eerst in Europa wordt gehouden.

Onthulling 16 juni

De BlijeVis, een gestileerde vis die ruim 10 kilo weegt en 2,5 meter groot is, is speciaal voor de conferentie overgebracht naar Groningen. Met hulp van de gemeente Groningen is de gestileerde vis in de Zuiderhaven geplaatst, waar hij vanaf de Museumbrug goed is te zien. Ook komt hier een bord met informatie over vismigratie. De onthulling van de blije vis is op dinsdag 16 juni om 10:00 uur op de brug bij het Groninger Museum.

Belevingsconcept

De BlijeVis is onderdeel van het belevingsconcept rond de Vismigratierivier die aan weerskanten van de Afsluitdijk bij Kornwerderzand vanaf 2017 wordt gebouwd.

Bekijk hier het belevenigsconcept

Nieuwsarchief