Bewonder Windpark Fryslân met boottocht en uitkijkpunt

Windpark Fryslân is bijna klaar. Grijp je kans en vaar met een gratis boottocht tussen de indrukwekkende windturbines door om ze zelf van dichtbij te bekijken. Of gebruik de verrekijker op het nieuwe uitkijkpunt bij Breezanddijk.

Langs de Afsluitdijk in het IJsselmeer verrijst Windpark Fryslân. Op dit moment is de bouw in volle gang. Aan het eind van de zomer moeten alle 89 windturbines volledig geïnstalleerd zijn. Met een vermogen van liefst 4,3 megawatt per stuk produceren ze dan samen zo’n 1.500 GWh groene stroom per jaar. Dat is genoeg voor het stroomverbruik van ongeveer 500.000 huishoudens.

Gratis boottochten: 4 en 11 september

Op 4 en 11 september biedt Windpark Fryslân ook jou de unieke mogelijkheid om door het park te varen met een boottocht. Deelnemers kunnen parkeren bij het Afsluitdijk Wadden Center en lopen vanaf daar naar de opstapplaats bij de sluis van Kornwerderzand. Een tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Op beide dagen starten er tochten om 9.00 uur, 12.30 uur en 16.00 uur.

Wil je mee op een van de gratis boottochten? Mail Windpark Fryslân om je aan te melden. Je kunt je aanmelden met maximaal 4 volwassen en 8 kinderen. Na ontvangst van de aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie over de tocht.

Uitkijkpunt

Wil je de vorderingen van de bouw van Windpark Fryslân eerder al van dichtbij zien? Ga dan eens naar het nieuwe uitkijkpunt op de Afsluitdijk bij Breezanddijk. Met de daar geplaatste verrekijker haal je de windturbines dichterbij. Informatieborden vertellen je het verhaal van de werkzaamheden.

Het uitkijkpunt staat naast het bijzonder uitziende transformatorstation dat de groene energie van het Windpark verzamelt. Neem de afslag Breezanddijk, rij richting het IJsselmeer – links zie je nu het transformatorstation – volg de bocht naar rechts en je vindt het uitijkpunt aan je linkerhand.

Nieuwsarchief