Beleef Den Oever tijdens de Flora- en Visserijdagen

Van vrijdag 29 augustus tot en met dinsdag 2 september zijn in Den Oever de jaarlijkse Flora- en Visserijdagen. Tijdens deze dagen beleef je het gezellige oude vissersdorp. Slenter langs de vele kraampjes in en rond de visafslag, geniet van een gratis vers visje of vaar mee op een echte vissersboot. Tijdens de feestdagen vertellen ‘vissermannen’ je van alles over de vissen, garnalen, mosselen, het schip, de netten en het woeste leven op zee.

De Flora- en Visserijdagen is één van de activiteiten die het dorp op de kaart zet. Den Oever wil zich nog verder ontwikkelen om nog aantrekkelijker te worden als woon-, werk en leefgebied. Het vissersdorp gaat de komende jaren daarom flink op de schop. De gemeente Hollands Kroon heeft het project Waddenpoort Den Oever in het leven geroepen, om de eco­­no­mie en recreatie een impuls te geven. Door Waddenpoort Den Oever zal het in de toekomst nog makkelijker en leuker zijn om even een stop te maken in Den Oever. Samen met de inwoners zijn er plannen ontwikkeld die ervoor moeten zorgen dat er meer recreanten en toeristen naar de ‘Hoofdstad van de ZeeVerse vis’ komen en nieuwe winkels en bedrijven zich vestigen in het dorp.

Het project Waddenpoort Den Oever is onderdeel van De Nieuwe Afsluitdijk. Meer weten over het project? Zie: www.deafsluitdijk.nl/projecten/waddenpoort-den-oever.
Het complete programma van de Flora- en Visserijdagen is te vinden op www.visserijdagen.nl.

Nieuwsarchief