Beleef de Afsluitdijk met de 2Discover tour!

Ontdek de Afsluitdijk nu met de gratis 2Discover tour! Geniet via je mobiel van alles wat de dijk te bieden heeft. Zo kom je meer te weten over ruim twintig infopunten op de dijk – onder meer met video’s en podcasts.

Diverse locaties uitgelicht

De infopunten zijn aangegeven op een landkaart. Zoom in op verschillende gps-locaties, zoals Den Oever, Kornwerderzand en Zurich. Bij elke locatie ontdek je verschillende ‘attracties’, op de kaart weergegeven als bolletjes. Zo leer je meer over de Waddenzee, de kazematten en het (voormalige) werkeiland bij Breezanddijk.

De 2Discover-route sluit aan bij routes in de buurt, bijvoorbeeld van gemeente Hollands Kroon en het Afsluitdijk Wadden Center.

Op locatie of vanuit je luie stoel

Eigenlijk is de app ontworpen om informatie alleen op locatie zichtbaar te maken: via gps. Maar vanwege de lockdown hebben we besloten om de Afsluitdijk-beleving ook op afstand mogelijk te maken. Zo kun jij zelfs vanuit je luie stoel thuis een rondleiding over de dijk der dijken maken! Klik op een van de links en ga direct naar de 2Discover-app of lees er meer over op de Afsluitdijk-website.

Nieuwsarchief