Beleef de Afsluitdijk, het mag weer

Eindelijk is het weer mogelijk om de Afsluitdijk te beleven. Breng een bezoek aan het Vlietermonument of Kazemattenmuseum. Ervaar verleden en toekomst in het Afsluitdijk Wadden Center. Of vaar mee langs de dijkversterkingswerkzaamheden van bouwconsortium Levvel (BAM, Rebel en Van Oord) op de Waddenzee.

Afsluitdijk Wadden Center

Na een lange sluiting door de lockdown is het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand sinds donderdag 1 juli weer open voor publiek – elke dag van 10:00 tot 17:30 uur. Een bezoek aan dit beleefcentrum voor jong en oud is zeker de moeite waard. Duik in de geschiedenis en de vernieuwing van de Afsluitdijk met een interactieve maquette. Zwem virtueel door de Vismigratierivier. Of maak in de Aquavista een vlucht over het achterland van het IJsselmeergebied.
Vooraf reserveren is alleen nodig voor groepen. Vanwege de 1,5 meter-maatregel geldt nog wel een maximum aantal bezoekers voor de expositie. Hou daarom rekening met eventuele wachttijd. Restaurant Skom blijft voorlopig gesloten. Haal in plaats daarvan een kop koffie of een verkoelend drankje bij het to go-punt. Kijk voor meer informatie op de website van het Afsluitdijk Wadden Center.
Toegangsprijzen:
Tot 4 jaar: gratis
4 tot 12 jaar: € 3,00
vanaf 12 jaar: € 5,00

Boottochten langs de werkzaamheden

Update: de boottochten zijn volgeboekt.
Nieuwe boottochten bieden binnenkort een unieke blik op de werkzaamheden. Stap bij Den Oever op een authentieke vissersboot en vaar mee over de Waddenzee langs onder meer de dijkversterking. In ongeveer twee en een half uur krijg je een uniek zicht op de werkzaamheden vanaf het water. Een enthousiaste gids geeft onderweg tekst en uitleg over dijkversterking, de bouw van de spuisluizen en gemalen, natuur en visserij. Elke week, in ieder geval in de zomer, zijn er een aantal rondvaarten. e.
Toegangsprijs: gratis


Kazemattenmuseum

Ook het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand is weer open. Beleef de militaire geschiedenis van Stelling Kornwerderzand met onder meer de bijzondere Slag om de Afsluitdijk in mei 1940. Bezoek de exposities en het nieuw ingerichte buitenterrein. Kijk voor meer informatie op de website van het Kazemattenmuseum en reserveer daar je bezoek (verplicht).
Toegangsprijzen:
4 t/m 12 jaar: € 4,00
vanaf 13 jaar: € 8,00

Museumkaart, Veteranenpas, donateurs: gratis

Vlietermonument

In verband met de renovatie van het Vlietermonument zijn zowel de uitkijktoren zelf als de bijbehorende horeca gesloten. Toch is een stop op deze unieke locatie op de Afsluitdijk de moeite waard. Maak een foto bij het standbeeld van Lely en ontdek meer over verleden, heden en toekomst van de Afsluitdijk op de nieuwe informatiezuil.
Toegangsprijs: gratis

Nieuwsarchief