Afsluiting voor bouwers Afsluitdijk Wadden Center

Het is bijna zover! Het Afsluitdijk Wadden centrum opent op 24 en 25 maart haar deuren voor het publiek. De afgelopen maanden is er door veel mensen heel veel werk verzet om dit mogelijk te maken. Tijdens een speciaal opleverfeest werden alle bouwers bedankt voor hun inzet met een ‘Afsluitertje’. Jan Doornbos, programmamanager van De Nieuwe Afsluitdijk, overhandigde het eerste exemplaar aan Bert Kranendonk, een van de exploitanten van het Afsluitdijk Wadden Center.

Afsluitertje

De Afsluitdijk staat momenteel volop in de aandacht. Distilleerderij Trappenburg uit het Friese Pingjum bedacht daarom een nieuwe likorette, het Afsluitertje. Het drankje dat op authentieke en ambachtelijke wijze wordt gestookt is speciaal ontwikkeld voor de te vernieuwen Afsluitdijk.

Openingsweekend

Om de opening te vieren, organiseert het Afsluitdijk Wadden Center een uitgebreid feestelijk programma in samenwerking met De Nieuwe Afsluitdijk en diverse partners op zaterdag 24 en zondag 25 maart. Er is van alles te doen in en rond het centrum. Zo zijn er diverse bootexcursies en zijn er deskundigen aanwezig die jong en oud in lezingen vertellen over vismigratie, de onderwaternatuur en de Afsluitdijk. Ook komen? Meld je aan via de website (gratis tickets), want vol=vol!

Nieuwsarchief