Afsluitdijk Wadden Center krijgt duurzaam overstappunt

Het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand krijgt een overstappunt voor automobilisten. Bestuurders kunnen er parkeren en overstappen op duurzame vormen van vervoer, zoals bus of fiets. Ook kunnen ze vanaf deze plek gaan carpoolen of liften. De opening is op 1 juli tijdens de Elfwegentocht. Deze tocht is de eerste twee weken van juli. Inzet is om twee weken lang in Fryslân geen druppel benzine of diesel te gebruiken voor een beter klimaat.

Het stimuleren van duurzaam reizen sluit naadloos aan bij de ambities van De Nieuwe Afsluitdijk. Tussen 2018 en 2022 versterkt Rijkswaterstaat de dijk om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Er komen ook innovatieve projecten op het gebied van duurzame energie uit zon, wind en water. Te denken valt aan Blue Energy en stromingsenergie. In het recent geopende Afsluitdijk Wadden Center kunnen bezoekers op een interactieve manier kennis maken met de Afsluitdijk en deze projecten.

De Nieuwe Afsluitdijk

Het Afsluitdijk Wadden Center maakt deel uit van het programma De Nieuwe Afsluitdijk, een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een vernieuwde dijk op het gebied van duurzame energie, natuur, economie en recreatie en toerisme. De klimaatverandering zorgt voor grote maatschappelijke uitdagingen. Door van de Afsluitdijk een energiedijk te maken wordt bijgedragen aan een betere, duurzame toekomst voor komende generaties. De Afsluitdijk zal nationaal en internationaal een voorbeeld zijn voor de Nederlandse vernieuwde waterbouwkunde als ook kraamkamer voor innovatie.

Nieuwsarchief